Muista kirjastojen tarjoamat e-aineistot!

6.5.2020

E-aineistot käytössä myös kirjaston ulkopuolella

Lapinkirjasto.finna.fi eli Lapin kirjastojen yhteinen verkkokirjasto on käytettävissä myös kirjastojen ollessa kiinni. Verkkokirjastossa asiakkaat voivat tehdä varauksia lainassa tai hyllyssä oleviin aineistoihin. Hyllyssä oleviin aineistoihin tehdyt varaukset ovat noudettavissa, kun kirjastot jälleen avataan.

Lapinkirjasto.finna.fi:n etusivulta löytyy kirjastojen ja muiden toimioiden tarjoamia verkkopalveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi e-kirjat, e-äänikirjat, videotallenteet, podcastit, musiikkiäänitteet ja soitonoppaat. Osa palveluista on vapaasti käytössä, osa vaatii kirjautumisen kirjastokortilla ja pin-koodilla. Kadonneen tai puuttuvan pin-koodin kirjastokorttiin saa kiinniolon aikana soittamalla kirjastoon virka-aikana. 

Mitä tehdä, jos haluaa käyttää kirjautumista vaativia e-palveluja, mutta ei ole kirjastokorttia Lapin kirjastoon? Kirjastot tarjoavat asiakkaille poikkeusolojen aikana e-asiakkuutta, jolla e-aineistot saa käyttöön. E-asiakkuuden voi rekisteröidä arkisin klo 9 - 15 välisenä aikana puhelimitse numerossa 050 315 1485. E-asiakkuutta voi tiedustella myös sähköpostilla palaute.kirjasto@rovaniemi.fi​ tai Lapinkirjasto.finna.fi - sivun palautelomakkeella. 

Celia-kirjaston toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan. Celian palvelut on tarkoitettu vain niille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi, vaikeutunut. Celian asiakkaaksi on rekisteröidyttävä, jonka voi poikkeusolojen aikana tehdä soittamalla kirjastoon.