Logo ja nimikkotuotteet

SOMPION KIRJASTON LOGO 

Logo rakentuu Sompion alueen perinteelle. Siinä on nähtävissä alueen suuret joet esimerkiksi: Luiro, Kitinen ja Kemijoki. Jokien ohella logossa elää alueen perinteinen elinkeino: poronhoito ja siinä voidaan hahmottaa poroaidat ja keskellä kirnu. Kirnu voidaan nähdä myös aurinkona, joka antaa meille elämän. Logossa kirjasto vertautuu aurinkoon. Kirjasto tarjoaa henkisen elämän eväitä alueen asukkaille, se on alueen henkinen aurinko.

 

SOMPION KIRJASTON NIMIKKOTUOTTEET

Sompion kirjastolle on kehitelty oma tuotesarja, jossa kirjaston logo on keskeinen aihe.

Nimikkotuotteet on valmistettu Pohjois-Thaimaassa paikallisten vuoriheimoihin kuuluvien naisten toimesta. Työllistämällä naisia turvataan alueen kulttuurien säilyminen ja perheiden toimeentulo. Samalla vahvistetaan naisten asemaa kyläyhteisössä.

Nimikkotuotteet on valmistettu käsintehdystä paperista. Paperin valmistamiseen tarvittava kuitu saadaan Saa -puun kuoresta. Itse puuta ei kaadeta vaan uusiutuva kuoriosa käytetään hyväksi. Puun parkki kasvaa takaisin 4-6 kuukauden kuluessa.

Tuotteet ovat saatavissa mukailluissa Lapin väreissä: sininen, vihreä, keltainen, punainen ja beige.

Nimikkotuotteiden loppuunmyynti on meneillään: muistikirjoja, paperikasseja, foldereita ja kannettavan tietokoneen suojalaukkuja saa nyt edullisesti.

 

Tuotteiden  ja logon suunnittelu on taiteilija Satu-Maarit Natusen käsialaa.