Kurkistus arabialaiseen kulttuuriin Sodankylän kirjastossa

3.11.2017

Suomalais-arabialainen Toiveretki-näyttely Sodankylän kirjastossa 6.-30.11.

Marraskuussa Sompion kirjasto tarjoaa mahdollisuuden Sodankylässä päästä kokemaan palan arabialaista kulttuuria. Kirjastotilaan rakennetaan beduiiniteltta, jossa voi istuskella värikkäillä tyynyillä ja mietiskellä vaikkapa 1200-luvulla eläneen persialaisen runoilijan Rumin säkeitä. Tai sitten voi sulkea silmänsä ja kuvitella miten aavikkotuuli puhaltaa teltan ulkopuolella ja kuulla kamelien keskustelevan keskenään.

Teltan lisäksi kirjastosta löytyy ruusutarha tuoksuineen, metsälampi ja lukunurkka, jossa on luettavaa sekä suomeksi että arabiaksi.

Näyttely perustuu Toiveretki-kirjaan, jonka on kirjoittanut Katri Tapola ja kuvittanut Sanna Pellicioni. Kirja on kuvaus suuresta ystävyydestä ja turvallisesta huomisesta yhteisen tähtitaivaan alla. Sompion kirjasto lahjoitti Toiveretki-kirjan tänä syksynä ekaluokkalaisille ensimmäisen kirjastokäynnin yhetydessä.

Sompion kirjasto tuottaa Toiveretki-näyttelyn Sodankylään yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipisteen kanssa. Yhteistyössä ovat mukana myös Vantaan kaupunki ja Taidetalo Pessi sekä Katri Tapola ja Sanna Pellicioni.