Kirjaraito-kotipalvelu

Kirjaraito-kotipalvelu on tarkoitettu kaikille niille, jotka eivät itse pääse asioimaan kirjastossa joko sairauden, vamman tai korkean iän vuoksi. Palvelu voi olla joko jatkuvaa tai määräaikaista esim. pitkäaikaisen sairausloman aikana.

Kirjaraito-palvelu toimii niin, että ensimmäisellä tapaamiskerralla asiakkaan kanssa tehdään palvelusopimus. Samalla keskustellaan siitä, minkälaisia toiveita asiakkaalla on palvelun suhteen; mitä kirjastoaineistoa hän haluaa lainata ja kuinka paljon kerralla. Lainattavissa on koko Lapin kirjaston aineisto: kirjat (myös isotekstiset ja selkokirjat), äänikirjat, Celian äänikirjat, aikakauslehdet, DVD- ja blu ray –elokuvat, musiikki-CD:t ja nuotit. Kaikki asiakkaan toiveet kirjataan muistiin.

Kirjat, musiikki, elokuvat tai lehdet kulkevat asiakkaalle kirjakasseissa, joiden sisällä on myös reissukirje, johon voi kirjoitella toivomuksia seuraavaksi kerraksi. Yhteyttä voi pitää myös puhelimitse. Kirjaston henkilökunta valitsee asiakkaan toivomusten mukaisesti lainattavan aineiston, joka toimitetaan hänelle noin kerran kuukaudessa tai sopimuksen mukaan. Samalla haetaan entiset lainat takaisin. Myöhästymismaksuja ei peritä.

Kirjaraito-palvelu on kaikille maksutonta.

Jos tunnet jonkun, joka palvelua tarvitsee tai et itse pääse kirjastoon, ota yhteyttä:


Sodankylän kirjasto

Jäämerentie 1

Puh. 040 0162433

arja.juustovaara@sodankyla.fi

kirjasto@sodankyla.fi


Savukosken kirjasto

Sauherrantie 23 C

Puh. 040 738 6285

kirjasto@savukoski.fi


Pelkosenniemen kirjasto

Sodankyläntie 13

Puh. 040 756 3852

kirjasto@pelkosenniemi.fi